Blanes commemora aquest cap de setmana el 20è aniversari de la Colla Gegantera

La festa inclourà activitats per a tots els públics, com també la presentació d’una nova gegantona

La celebració arriba després de l’exposició “20 Anys Gegants” sobre la història de l’entitat que es va allotjar a la Casa Saladrigas, i per la qual han passat més de 1.500 visitants. Ara la celebració de l’aniversari dels gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina –i, per tant, de la Colla-, continua amb un cap de setmana en què blanencs i visitants estan convidats a participar-hi.

Avui al matí l’entitat oferirà un Taller de Capgrossos amb material reciclat perquè tothom pugui formar part de la gran cercavila que es farà a la tarda, i que recorrerà els principals carrers del centre de Blanes. Serà una cercavila carregada de sorpreses, ja que just abans d’iniciar-se es presentaran la nova gegantona escolta, construïda per l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, i un renovat Es Forcaner, dimoni que enguany compleix el seu 15è aniversari. Els nous gegantons participaran a la cercavila amb els Gegants, Gegantons i Capgrossos de Blanes, així com també els de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.

Després de la cercavila, la blanenca Mercè Domènech oferirà un contacontes per als més petits amb històries de gegants, i donarà pas als balls del Grup Country Blanes, així com dels Gegantons i Capgrossos de l’Esbart.

Un dels moments més intensos d’aquesta Festa Gegant arribarà al vespre, després d’un sopar popular, amb un gran concert d’estils molt diversos que comptarà amb pintura en directe, videoprojeccions i més de 50.000 watts de llum i so.

El grup argentinobarcelní “PapasCandy” serà l’encarregat d’obrir la nit amb les seves melodies jamaicanes a ritme de reggae per deixar pas a un concert carregat de sorpreses de la mà dels “Pulpopop”. El “Grup Revolució del 2012” amb la banda completa durà a Blanes el seu estil surrealista amb una base de rock i tocs de reggae. Els encarregats de tancar la nit seran els blanencs “Shot By Bertha”, ja de manera més dura, amb heavy metal.

Demà diumenge començarà a ritme de matinades, despertant la vila de Blanes ben aviat, per arribar al migdia a toc de sardana amb la “Cobla del 20è”, formada especialment per a l’ocasió. Aquesta cobla gegantera també serà l’encarregada d’interpretar el ball dels Gegants de Blanes (el Ball dels Vescomtes) i d’estrenar el Ball d’en Vadó Set-Trossos.

Es tracta d’una peça escrita pel compositor blanenc Xavier González Ranchal (Xavi Pendon), que destaca: “És un ball escrit per a una formació que representa la nostra cultura, que és la cobla, afegint-hi la percussió i tocs de reggae, rumba i ritmes de la riba de la Mediterrània”. El compositor també remarca: “Busca la modernitat sense perdre les arrels, i és fruit també de la globalització que ens ha portat a escoltar músiques molt diverses d’arreu del món, un ball amb una gran dosi de multiculturalitat”.