Marc Gascons rep el Premi Nacional de Gastronomia com a millor jove cuiner de l'any

El guardó reconeix el seu treball al capdavant del restaurant Els Tinars de Llagostera

Marc Gascons va rebre el premi a cuiner jove de l’any “per ser representant d’una saga generacional de restauradors, amb capacitat demostrada, fent una cuina tradicional, amb màxim respecte al producte i a la qualitat de la matèria primera i preservant la catalanitat de molts plats, especialment de la cuina empordanesa”, segons destacava l’acta del jurat que es va fer públic a finals de l’any passat, quan es va anunciar la concessió dels guardons. En l’acta, el jurat destacava també que el treball de Gascons testimonia “com altres restaurants exemplars del nostre país, la continuïtat generacional de la restauració tradicional catalana”.
 
A més de Marc Gascons, també va ser reconegut com a restaurant de l’any el restaurant Àbac i el seu xef Jordi Cruz; el periodista Pau Arenós, com a professional de l’any, i la Fundació Alícia, que va rebre el premi especial de l’Acadèmia per la seva tasca d’innovació alimentària.
 
Jove cuiner
 
Marc Gascons, integrant del col·lectiu Joves Cuiners, pertany a una nissaga de cuiners i professionals de la restauració, amb gairebé un segle d’història a Sant Feliu de Guíxols. Actualment, el jove cuiner dirigeix, juntament amb la seva germana Elena, el restaurant familiar Els Tinars situat a Llagostera, on s’ofereix cuina tradicional catalana actualitzada, tenint en compte com a base principal el producte de la zona i de la temporada. El restaurant compta, des de 2008, amb una estrella Michelin.