Sant Feliu de Guíxols reparteix 50.000 mascaretes als veïns a domicili

L'alcalde retreu a les administracions que no declarin obligatori el seu ús en espais tancats

Els veïns de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) rebran entre aquesta setmana i la que ve dues mascaretes per a cada membre d'una unitat familiar de forma gratuïta.

El consistori ha comprat 50.000 mascaretes en total per a repartir-les de forma gratuïta entre els veïns. L'alcalde del municipi, Carles Motas, ha explicat que les mascaretes van arribar a principis d'aquesta setmana al municipi i a partir de llavors es va organitzar una cadena d'ensobrament al pavelló municipal de la Corxera.

Preveuen que a finals d'aquesta setmana ja estiguin totes les mascaretes a punt per repartir i a partir de llavors es comencin a distribuir entre les prop de 9.000 llars que hi ha al municipi. Motas ha afirmat que abans que finalitzi la setmana que ve tots els veïns ja tindran aquest element de protecció de forma gratuïta.

L'alcalde ha detallat que fa temps que havien encarregat la compra de les 50.000 mascaretes en una empresa xinesa. De tota manera, s'havien anat generant diversos retards a causa de les restriccions de mobilitat que hi ha entre països i també a la recuperació amb comptagotes de l'activitat industrial xinesa després de superar la pandèmia.

Per fer el repartiment a domicili, l'ajuntament utilitzarà l'empresa que té contractada per a fer enviament postal dels tributs municipals. A causa de l'endarreriment del calendari fiscal, l'empresa no ha repartit les cartes i en el seu lloc repartirà els sobres amb les mascaretes. A més, una xarxa de voluntaris complementarà aquest repartiment a domicili que es farà en menys d'una setmana.

L'ús de la mascareta, una recomanació

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols ha recordat que l'ús de la mascareta segueix essent "només una recomanació". De tota manera, ha demanat a les administracions superiors com ara l'Estat o la Generalitat que ordenin "la obligatorietat" del seu ús, sobretot en els espais tancats. "És important perquè no ens transmetin el virus, però també perquè nosaltres no el transmetem a ningú", ha afegit l'alcalde.

Davant de la importància que dona el consistori en aquest element de protecció el govern local va apostar per comprar mascaretes per a tots els veïns i ara les repartirà a domicili perquè "no volem que la gent surti de casa" i prengui riscos innecessaris. Cada llar rebrà dues mascaretes per cada persona empadronada. "Si en una unitat familiar hi conviuen quatre persones, rebran vuit mascaretes, dues per cada membre", ha conclòs Motas.