Tres detinguts per atracar a punta de navalla un estanc de Girona

Un d'ells és menor d'edat i els altres tenen 18 i 19 anys

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 22 d’abril tres joves, de 17, 18 i 19 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Santa Mª de Palau Tordera (Vallès Oriental), Girona i Salt, respectivament, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els fets van passar el migdia del mateix dia a Girona. Una patrulla de mossos, que feia tasques de seguretat ciutadana, va tenir coneixement que s’havia produït un robatori violent en un estanc.

Segons les dades facilitades, tres joves van accedir a l’establiment, tapats amb caputxes i mascaretes, quan la treballadora es trobava en un magatzem annex a la botiga. Seguidament, dos d’ells la van amenaçar amb navalles, mentre el tercer va forçar la màquina enregistradora i va  sostreure la recaptació. També van agafar diversos paquets de tabac i els diners que la dependenta tenia a la seva bossa de mà, i van fugir.

Immediatament diverses patrulles van iniciar la recerca dels lladres. Dos dels presumptes autors van ser localitzats en una zona propera. Un d’ells era el menor d’edat i portava diversos paquets de tabac, de la mateixa marca que els sostrets a l’estanc, i l’altre coincidia plenament amb la descripció facilitada per la víctima.

Agents de la unitat d’investigació van seguir amb les indagacions per localitzar l’altre impactat. Les gestions van concloure el mateix vespre amb la seva localització i detenció a Girona.

El menor d'edat va quedar a disposició del seu representant legal després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra, amb la obligatorietat de presentar-se davant de Fiscalia de Menors de Girona quan sigui requerit.

Els altres dos detinguts, tots dos amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar presó per un d’ells.

Amb tot, encara s'està buscant al responsable d'un altre robatori a l'estanc de la Rambla de Girona, dos dies abans, i que va ferir amb arma blanca al propietari i una treballadora per a després donar-se a la fuga.