Tres morts més al Palafrugell Gent Gran eleven a 25 les víctimes de la pandèmia al centre

Hi ha 44 pacients més ingressats i quatre que es troben pendents dels resultats de la prova

Tres morts més al sociosanitari de Palafrugell (Baix Empordà) eleven fins a les 25 el total de defuncions per coronavirus al centre. Segons la darrera actualització del balanç de la pandèmia que han fet els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) aquest dimarts, el brot al centre Palafrugell Gent Gran també ha comportat que hi hagi 44 pacients més ingressats amb coronavirus.
A més, n'hi ha quatre més que estan pendents de rebre els resultats de la prova per saber si s'han infectat per la covid-19. Les dades que facilita el SSIBE, però, també permeten veure com hi ha residents que superen la pandèmia. Des del dia de Sant Jordi s'han donat sis altes més, cosa que situa el total en onze.
 
La segona planta del centre es va convertir en un espai d'ingrés de pacients amb covid-19 o sospitosos de tenir el virus i que tenen necessitats sociosanitàries.
 
Segons l'actualització d'aquest dimarts, el total de casos de coronavirus diagnosticats pel SSIBE des de l'arribada de la pandèmia (que inclou pacients ingressats a l'hospital de Palamós i a altres centres assistencials i residències, pacients a domicili, professionals i víctimes mortals) és ja de 450. Això vol dir que des de dijous passat s'han detectat fins a 43 casos nous.
 
D'aquests, a l'hospital n'hi ha 32 d'ingressats, dels quals onze estan pendents de resultats. A més, d'ençà del 13 de març, l'hospital de Palamós ha donat 102 altes a persones que han superat la covid-19. Però des de l'inici de la crisi sanitària han mort divuit persones en aquest centre hospitalari, dues defuncions més des del dijous.
 
En relació als professionals de les empreses del SSIBE, hi ha 42 casos confirmats de coronavirus entre el personal sanitari (dos menys que en el darrer balanç) i n'hi ha 35 d'aïllats pendents de resultats de les proves (cosa que suposa que, des de dijous, se n'hagin confinat fins a 25 més).
 
Des de l'arribada de la pandèmia, també va morir una persona al centre Palamós Gent Gran. En aquest centre, segons les dades del SSIBE, no hi ha cap altre cas confirmat de covid-19.