Ensenyen telemàticament a joves com imprimir en 3D material de protecció contra el coronavirus

Ho imparteix Innova Didactic d'Olot

L'empresa Innova Didactic d'Olot ha obert les inscripcions per a un curs telemàtic per a joves d'entre 8 i 14 anys que vulguin aprendre a dissenyar i imprimir en 3Dmaterial de protecció contra la covid-19.
El 75% del curs està subvencionat per empreses i entitats de la de manera que les famílies només hauran de pagar una part. I si els joves són fills de personal sanitari, la subvenció és fins al 90% en agraïment a la feina que fan. Començarà el 30 d'abril amb 40 places que ja estan tancades i acabarà el 19 de juny. S'ha decidit obrir un grup nou d'entre 12 i 17 anys amb 40 places més.
 
Un dels seus impulsors, Toni Moreno, explica que la idea és que els joves hi dediquin unes dues hores al dia i que el fet de dissenyar objectes de protecció de la pandèmia pot ser "molt engrescador" davant la necessitat que hi ha. De fet, el que faran els alumnes participants serà dissenyar i personalitzar objectes per a personal sanitari de l'hospital d'Olot, on hi ha uns 400 treballadors. Així per exemple faran 'salvaorelles', una diadema dentada per subjectar la mascareta per darrere el cap i evitar la fricció a les orelles de les gomes.
 
Fa uns anys aquest curs no hauria estat possible però amb les noves tecnologies es podrà fer un bon acompanyament dels formadors. Així per exemple s'utilitzarà un programa que permet entrar a l'ordinador dels estudiants de forma remota i ajudar-lo en les pràctiques des de la distància. "Els objectes cadascú els dissenyarà a casa seva i els enviarà per internet a les oficines d'Innova Didactic d'Olot", detalla. I a finals del curs es farà un acte on es mostraran totes les creacions dels alumnes.
 
El curs costa uns 195 euros però, gràcies al suport d'empreses i entitats de la Garrotxa com Espuña i Robolot, estarà subvencionat en un 75% de manera que les famílies només hauran d'assumir-ne una part. A més a més, si l'alumne és fill de personal sanitari en actiu se li aplicarà un descompte extra i només haurà de pagar el 10% restant del cost del curs en agraïment a la tasca que fan. Entre els inscrits, a més, també hi ha joves d'altres punts de Catalunya com les Terres de l'Ebre. "Està obert a tothom", conclou Moreno.
 
Innova Didactic també porta setmanes participant en la impressió i fabricació de pantalles facials i altres materials de protecció en la campanya solidària que s'ha engegat a la Garrotxa i a altres punts de Catalunya davant l'emergència sanitària.