Enxampats al intentar vendre un ordinador robat d'un institut de Banyoles

Els dos joves van forçar una finestra per entrar al cnetre i se'n van endur material valorat en 2.000 euros

El robatori a l'interior de l'institut de Banyoles va tenir lloc el cap de setmana del 20 al 23 d'abril. Aprofitant que l'IES estava tancat, els dos joves van aconseguir esmunyir-s'hi sense que ningú els veiés. Els lladres van tallar els barrots de ferro de la reixa d'una finestra i també en van forçar la persiana.

Un cop a dins, van recórrer diferents aules i se'n van endur un ordinador portàtil, un projector i un altaveu. En total, tot aquest material està valorat en uns 2.000 euros.

El dia de Sant Jordi, els responsables de l'IES es van adonar del robatori i van denunciar el cas als Mossos d'Esquadra. Els agents van obrir una investigació i, al cap de pocs dies, van aconseguir detenir els dos pispes. De fet, per enxampar-los va ser clau que un d'ells portés l'ordinador a una botiga d'informàtica per intentar que li venguessin.

A dins del disc dur del portàtil, encara hi havia informació i material d'educació d'aquest IES. Gràcies a això, els agents han aconseguit detenir els dos joves, que viuen a Banyoles. Es tracta de Miguel O.A., de 24 anys i nacionalitat espanyola, i de Mamadou N., de 27 anys i procedència mauritana. Aquest darrer té antecedents.

Els dos lladres ja han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs.