Dolors Bassa surt de la presó per anar a treballar a la Fundació Hospital de Torroella de Montgrí

S'incorpora a l'equip tècnic per impulsar diversos projectes

Dolors Bassa ha sortit a peu del recinte de la presó del Puig de les Basses a Figueres (Alt Empordà) i, després de creuar-ne la tanca, ha pujat en un cotxe que l'esperava per traslladar-la fins a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), el seu poble natal. A partir d'aquest dilluns, l'exconsellera comença a treballar per a la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts, una entitat privada sense afany de lucre que atén persones grans dependents.

Després que se li hagi modificat el 100.2, l'exconsellera pot sortir de la presó del Puig de les Basses cinc dies a la setmana (de dilluns a divendres). La seva jornada laboral serà de sis hores. Serà part de l'equip tècnic de la fundació i farà tasques de suport a la direcció i la gerència.

"En l'exercici de les seves funcions podrà desplegar, en diferents àmbits, l'àmplia experiència acumulada al llarg de la seva trajectòria professional i pública, molt centrada en l'àmbit social", va destacar la fundació en un comunicat. "El seu perfil donarà un valor afegit al desenvolupament de diferents projectes relacionats amb la missió de la fundació, que és el de donar servei a persones grans en situació de dependència", hi afegia l'escrit.

Entre d'altres tasques, Bassa definirà diferents projectes que vol impulsar la fundació. Entre aquests, un per promoure la relació amb els centres educatius del municipi, el de voluntariat amb joves o el programa de recerca de fons econòmics per a la fundació. A més, també aportarà la seva experiència al pla de formació per al personal de la fundació.

Despatx a Casa Pastors

Mentre duri la crisi sanitària, Dolors Bassa participarà en el pla de comunicació amb les famílies dels residents. Una tasca que "en aquest context d'adversitat és prioritària i imprescindible", indica la fundació.

Com que l'entitat té caràcter essencial, l'exconsellera pot exercir les seves funcions de manera presencial a Torroella de Montgrí. Tot i això, indica la Fundació Hospital de Malalts i Pobres, com que Bassa està interna al Puig de les Basses i els recintes penitenciaris es consideren espais de risc epidemiològic, s'han pres mesures preventives.

Per aquest motiu, tindrà el seu lloc físic de treball en un despatx habilitat a l'espai municipal d'entitats, situat a l'edifici de Casa Pastors. "Des d'aquí podrà desplegar les seves funcions amb total normalitat i seguretat, sense haver d'accedir a les dependències residencials", subratlla l'entitat.

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts és una entitat sense afany de lucre que atén persones grans en situació de dependència. Gestiona dos centres, la residència Vila Vella i la residència i centre de dia Santa Caterina.