Unes 8.000 persones passen per la rua de Carnaval de l'Escala

Bollywood s'emporta el primer premi a la millor carrossa i els Manguis de la Pineda guanyen com a comparsa

  • El dinar de germanor va aplegar 700 persones al pavelló municipal © AG
    El dinar de germanor va aplegar 700 persones al pavelló municipal © AG
  • Bollywood va guanar el primer premi a la millor carrossa © AG
    Bollywood va guanar el primer premi a la millor carrossa © AG
Tot i la fred, unes 8.000 persones es van repartir pels carrers de l'Escala el passat diumenge al matí per veure la gran rua de Carnaval, en què hi van participar una vintena de carrosses i unes 1.200 persones disfressades Els temes eren d'allò més variat i s'hi podien trobar des de personatges televisius com les formigues Trancas i Barrancas, a frares, banyistes antics, Mary Poppins o Popeyes, entre d'altres. No hi van faltar tampoc temes reivindicatius, com una carrossa dedicada a les obres de la carretera C-31 o una altra que es dedicava a la fabricació de bitllets contra la crisi.

Després de la rua, es va fer la tradicional sardinada popular i bona part dels participants es van dirigir després cap al dinar que es fa cada any al pavelló poliesportiu. A la tarda, durant el ball es van entregar els premis a les millors carrosses i comparses. Bollywood es va emportar el primer premi a la millor carrossa, mentre que els Manguis de la Pineda van guanyar com a comparsa. La resta de guanyadors estan publicats a la web de l'Ajuntament de l'Escala.

Amb tot, la comissió de Carnaval la Farandola, que aquest any ha celebrat el seu trentè aniversari, s'ha mostrat molt satisfeta pel gran volum de públic i de participants en totes les activitats programades. El Carnaval finalment es va tancar ahir amb una desfilada matinal dels Gilles Belges, que van arribatr fins a l'Ajuntament de l'Escala. Poc després, es va celebrar el dinar de germanor al pavelló municipal, al qual hi van assistir unes 700 persones. Els actes d'enguany es van cloure amb un ball a càrrec del grup Premium.