Mishima, Miquel Abras i Estopa, entre els grups que actuaran al primer Costa Music Festival

El nou certàmen que tindrà lloc a Lloret de Mar oferirà sis concerts del maig al juliol

Un nou festival se suma a l'amplíssima oferta musical de l'estiu a les comarques de costa gironines. Costa Músic es presenta com un festival 'diferent i actual', per satisfer "al públic que visita o resideix a Lloret de Mar". Aparentment, la principal diferència amb els certàmens veïns de llarga tradició, com el Festival Castell de Peralada, el Festival Jardins de Cap Roig o Festival Internacional de la Porta Ferrada és....

El president de Bucono Music i veí de Lloret de Mar, Gustavo Buesa, ha presentat aquest dijous el certamen subratllant que la idea es va començar a gestar ara fa vuit mesos en converses amb l'Alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, amb la idea "d'ajudar a tots els sectors econòmics del municipi així com de contribuir a la bona imatge de la població.

Buesa també ha indicat que l'objectiu era proporcionar una "oferta musical de tothom i per a tothom", procurant que fos "assequible" per al públic jove (les entrades oscil·len entre els 25 i els 27 euros. El conveni signat entre ajuntament i promotora assegura, en principi, cinc anys de festival. En aquest sentit, l'alcalde s'ha mostrat convençut que s'arribarà a complir aquest conveni.

El gruix del pressupost, proper als 500.000 euros, és una aportació de Bucono Music, de manera que l'Ajuntament només s'ha de fer càrrec dels espais on se celebraran els concerts. En aquest sentit, el president de la promotora del festival ha manifestat la convicció que cal acabar amb el concepte de festival subvencionat, i ha advocat perquè sigui la iniciativa privada la que prengui el "risc" d'organitzar aquest tipus d'esdeveniments. "L'administració no ha d'estar per subvencions, sinó per ajudar a que les coses siguin més àgils", ha afirmat Buesa.

L'alcalde de Lloret de Mar ha agraït a Bucono Music la iniciativa d'encetar aquest nou festival, per la "il·lusió" i "l'esperança en les noves oportunitats" en un moment en el qual "només es parla de crisi". Al seu parer, esdeveniments com aquests donen a Lloret "aquell valor positiu que realment té".

El Costa Festival arrenca aquest divendres amb el concert de Miquel Abras al Teatre Municipal de Lloret, i la setmana que ve viurà l'actuació de Mishima. Ja al mes de juny, els Jardins de Santa Clotilde seran l'escenari de l'actuació d'India Martínez. El certamen tornarà a fer una pausa aleshores fins el mes de juliol. El 19, 20 i 21 d'aquell més hi haurà la traca final del festival amb tres concerts de "més gran format" a les pistes d'atletisme. Primer el de Macaco i el dj Alex Gaudino, l'endemà el concert d'Estopa i el darrer dia la festa del Matinée Amazing Tour.