Lloret autoritza l’accés a platges per les sortides diàries dels infants que vulguin passejar

Queda estrictament prohibit el bany i també romandre a la platja per prendre el sol

El Ministeri de Sanitat ha publicat avui l’ordre ministerial al BOE  amb les condicions que permetran les sortides dels nens i nenes menors de 14 anys a partir de demà diumenge 26 d’abril.

L’ordre ministerial detalla que les sortides queden limitades a un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre del domicili del menor, entre les 9 hores i les 21 hores. S'exclouen els menors que tinguin símptomes de coronavirus o els que un metge els hagi recomanat aïllament a casa. Pel que fa els infants a partir de 14 anys ja podran fer les tasques permeses als adults.

Cada adult podrà sortir amb tres nens com a màxim i aquest serà el responsable que compleixin les mesures de seguretat, especialment la distància amb altres persones que ha de ser d'almenys dos metres, i les mesures de prevenció i higiene que indiquin les autoritats sanitàries.

Es podrà passejar per qualsevol via pública, incloses zones verdes, però no per parcs infantils o instal·lacions esportives. Tampoc es podran utilitzar el mobiliari urbà (bancs, fonts d’aigua...). Pel que fa les platges, l’Alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que “s’autoritza el passeig per la platja però no el bany ni tampoc romandre a la platja per prendre el sol”. Per altra banda, a la platja de Fenals, ja no es podrà passejar amb els gossos per la zona habilitada a l’hivern ja que va finalitzar el termini marcat per l’ordenança. L’alcalde de Lloret ha volgut demanar “la màxima col.laboració a les famílies, tal i com han fet fins ara,  per garantir que es compleixen totes les mesures estipulades, tant per la protecció individual i familiar com col·lectiva”.

Durant el dia d’avui el Serveis de Manteniment están revisant els precintes dels parcs infantils i també es farà com les darreres setmanes el reforç específic a la neteja viària.