Condemnen Gas Natural a indemnitzar amb 82.000 euros una empresa de gas propà de Girona

El jutge considera provat que la companyia es va apropiar de forma "deslleial" de la distribució de Callús

Els fets es remunten a l'estiu del 2007, quan l'empresa Universal Gasworks SA, que des de l'any 2003 subministrava gas a la població de Callús - de 2.000 habitants- va veure com Gas Natural Distribució SDG s'introduïa al municipi. L'empresa demandant va acusar la multinacional d'apropiar-se de la distribució al poble a través de pràctiques "il·legals". En aquells moments Universal Gasworks tenia uns 200 clients a Callús.

La sentència recull la versió de diversos testimonis que van assenyalar que la companyia Gas Natural Distribució els va assegurar que tots els veïns del municipi s'estaven canviant de companyia i que, si no feien el mateix, es quedarien sense subministrament. A més, una de les testimonis va assegurar que els comercials de Gas Natural els hi van dir que "el gas natural era més segur".

Aquesta era la segona vegada que s'havia presentat una demanda per aquests fets. La primera es va arxivar al determinar que la responsable era la filial Gas Natural Distribució SDG i no l'empresa matriu, Gas Natural, contra la que s'havia presentat la demanda.