Cap agent de la Policia Local de Torroella de Montgrí dona positiu per coronavirus

S'ha fet el test ràpid a 20 agents

La totalitat del agents de la plantilla de la Policia Local de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) no presenta signes de covid-19 ni d'haver passat la malaltia de manera asimptomàtica, segons els testos ràpids a què s'han sotmès.

Les proves les han realitzat personal sanitari del CAP de Torroella, a les dependències policials, entre ahir i avui a 20 agents, amb testos que ha fet arribar Dipsalut, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona. Justament, tan bon punt es va tenir coneixement de l'arribada i disponibilitat d'aquests testos, des del cos es va traslladar a la direcció del CAP la voluntat que els reservats a la policia, en cas de mancança o necessitat, fossin utilitzats, prioritàriament, si ho consideraven oportú els facultatius, per a les residències d'avis i persones vulnerables. Finalment, la decisió facultativa ha estat la de fer els testos als agents.

Es considera que aquesta situació de manca d'afectació del Covid-19 en els agents és fruit de les mesures preventives que es van adoptar ja abans del confinament i de l'estat d'alarma. En quest sentit, la Policia Local ha estat molt estricte i curosa per preservar la salut dels agents, per una qüestió sanitària, però també operativa. Una de les prioritats del dispositiu ha estat la de poder optimitzar i tenir en servei tots els efectius en previsió de la intensificació de les tasques de seguretat ciutadana que es presentaven davant l'evolució de la pandèmia.

Entre d'altres mesures preventives, es va determinar que les patrulles serien sempre individuals i els agents no viatjarien mai en parelles a dins d'un vehicles. També es va establir un sistema de canvi de torns a les dependències policials perquè hi hagués el mínim contacte entre els agents, fent diferents fraccions horàries. Les dependència, a més, s'han anat desinfectant tres vegades al dia i s'ha actuat intensivament als accessos i als vehicles. Els agents, a més, treballen en torns setmanals.

Fins ara, doncs, no hi ha hagut cap baixa i les mesures adoptades han permès garantir el compliment de tots els torns i atendre les necessitats de seguretat ciutadana, no només les derivades del coronavirus, sinó també d'altres serveis.