L'hospital de Blanes comença a recuperar l'activitat quirúrgica prèvia a l'inici de la pandèmia

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva manté una part de l'àrea quirúrgica per a pacients de coronavirus

Els hospitals de Blanes (Selva) i Calella (Maresme) comencen a recuperar l'activitat quirúrgica que tenien abans de la reorganització dels centres a causa del coronavirus. La represa de l'activitat es farà de forma progressiva i es prioritzaran els casos que no es poden ajornar, com ara pacients d'oncologia a Calella i de traumatologia i oftalmologia a Blanes.
Aquesta decisió arriba després de la davallada dels casos més greus per covid-19 que hi ha als centres de la corporació. De tota manera, mantindran una part de l'àrea quirúrgica reservada per a pacients de coronavirus per si hi hagués un repunt de casos. La crisi sanitària va obligar a sectoritzar aquesta àrea dels dos hospitals, ja que no disposen d'Unitats de Cures Intensives (UCI).
 
Les UCI provisionals que es van construir a Calella i Blanes es van fer a l'àrea de reanimació postquirúrgica que tenien instal·lada. Durant tot aquest temps, els dos hospitals han acollit 48 pacients en estat crític. Des de fa dies no s'ha comptabilitzat cap ingrés de gravetat que requerís ventilació mecànica.

Per aquest motiu, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva van ordenar la desinfecció dels espais i poc a poc s'aniran posant en marxa alguns dels quiròfans paralitzats fins ara. Si fos necessari, es tornaria a adaptar l'espai per tornar a atendre pacients de covid-19.