Figueres viurà el tradicional ''xupinassu'' de les Fires de la Santa Creu a través d'Internet

Es farà la lectura del pregó alternatiu i s'oferiran quatre hores de música online

Figueres (Alt Empordà) havia de celebrar demà l'obertura de les Fires i Festes de la Santa Creu que, per l'estat d'alarma, serà impossible que es portin a terme. Des de l'any 2013 “El Xupinassu” s'ha convertit en el tret de sortida no oficial de la festa figuerenca.

Un pregó gens convencional, just després del que programa l'Ajuntament, i el llançament d'un petard donen pas a una engrescadora i generosa sessió musical a la plaça de l'Església i que sempre comença amb “Festa Major” de La Trinca. Cada any s'hi reuneixen centenars de persones que llueixen el mocador commemoratiu i que brinden i ballen al carrer.

Coordinat des d'El Cafetó a partir de la iniciativa d'un grup d'amics, “El Xupinassu” no deixarà de fer-se aquest 2020, encara que sigui d'una manera diferent escampant les sessions musicals preparades per Daniel Gon i Radio Cassette Night des de l'emissora musical on line www.17600radio.com. “Volem connectar tots els veïns de la ciutat des de les 7 de la tarda amb la mateixa banda sonora i proposem que surtin a ballar als balcons”.

Suggereixen, a més, fer-se fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l'etiqueta #xupinassu2020. “No ens podrem abraçar, ni riure junts, però almenys podrem brindar virtualment i passar una vetllada amb alegria, tot i que forçosament mesurada. I si compartim fotos per Instagram, Facebook o Twitter ens podrem veure les cares”.

El tret de sortida serà a les set de la tarda amb un pregó sorpresa, com sempre, un “xupinassu” virtual i música durant més de 4 hores.