Unes 200 persones participen en la lectura virtual de Josep Pla de Palafrugell per Internet

Quim Torra i Mariàngela Vilallonga tanquen l'acte

Prop de 200 persones han participat en la lectura continuada virtual de l'obra de Josep Pla organitzada per l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) i la Fundació Josep Pla. L'escriptora Laia Aguilar, guanyadora del Premi Josep Pla 2020, ha estat l'encarregada d'obrir-la oficialment a les deu del matí.
Al llarg del dia, les xarxes socials de l'Ajuntament han publicat els vídeos de les persones que hi havia volgut participar llegint fragments de l'obra de l'escriptor. Finalment, l'acte s'ha tancat de forma simbòlica a les vuit del vespre amb un vídeo del president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.
 
Al llarg dels últims 15 anys, la lectura continuada de Josep Pla es feia al Teatre Municipal de Palafrugell entre les deu del matí i les dues del migdia on hi participava més d'un centenar de persones que voluntàriament llegien part de l'obra de l'escriptor gironí.

Aquest any, l'acte cultural s'ha traslladat a les xarxes a causa de la crisi sanitària. Des de l'Ajuntament es va demanar a tots els interessats en participar en l'edició virtual que pengessin un vídeo d'un minut de durada, com a màxim. A més, havien d'etiquetar les xarxes de l'Ajuntament per participar-hi i tenien temps fins aquest mateix 23 d'abril per fer-ho.