Sis agents de la Policia Local de l'Escala s'infecten per coronavirus, una cinquena part de la plantilla

La Trisindical critica que als Mossos no se'ls facin tests perquè això també posa en risc les policies locals

Sis agents de la Policia Local de l'Escala (Alt Empordà) s'han infectat per coronavirus. Representen una cinquena part de la plantilla, que formen 32 policies. La presència del virus se'ls ha detectat arran de les proves ràpides que s'estan fent a tota la demarcació, després que la Diputació repartís 1.350 tests a les diferents policies locals.
Tots els policies que han donat positiu són asimptomàtics i es troben confinats a casa seva. La situació, però, com també ha passat en altres policies locals, ha obligat a reestructurar quadrants i horaris per poder continuar cobrint el servei. La comissaria de l'Escala és una de les que comparteixen Policia Local i Mossos. La Trisindical (SPC, CAT i SME) reclama fer les proves PCR als Mossos.
 
Els tests ràpids a tota la plantilla de la Policia Local de l'Escala s'han fet entre ahir i avui al CAP de la població. Formen part del paquet de 1.350 que la Diputació de Girona va distribuir entre els diferents cossos del territori, que estan revelant desenes de positius entre els efectius.

A Salt (Gironès), on també s'han fet les proves ràpides, dotze dels 53 agents van donar positiu per coronavirus. O a Roses (Alt Empordà) tenen deu agents aïllats. Quatre van donar positiu per la covid-19 i sis més són sospitosos d'haver-se infectat.

A l'Escala, com també passa a Salt, Policia Local i Mossos comparteixen comissaria. Després que les proves hagin detectat els sis positius entre els agents del cos municipal, l'Ajuntament els ha aïllat a casa seva i ha reorganitzat els quadrants per poder continuar cobrint el servei.

Proves PCR a "tots els mossos"

Els sindicats dels Mossos critiquen que a ells, però, no se'ls estiguin fent tests. En un comunicat, la coneguda com a Trisindical –que formen l'SPC, el CAT i l'SME- reclama a la Generalitat que faci proves PCR "a tots els mossos, per aïllar els focus de contagi i evitar la propagació del virus".

Critiquen que, en el cas de Salt, d'ençà que va començar el confinament, hi ha una "ordre expressa" per fer patrullatge mixt. És a dir, un policia local i un mosso. "Quina garantia donen els Mossos, desconeixent si són asimptomàtics, als companys de la Policia Local que sí que han fet el test i el resultat és negatiu?", es pregunta la Trisindical.

En un comunicat, a més, subratllen que hi ha comissaries com la de Vistalegre de Girona on s'intenta que sempre siguin els mateixos agents els qui surten junts a patrullar. Però que a la de Salt, això no passa. "Per què ni tan sols s'ho han plantejat?", es pregunta la Trisindical. Per últim, tant l'SPC, com el CAT i l'SME denuncien que la manca de material de protecció contra la covid-19 continua essent evident. "Per què les mascaretes que duren quatre hores se solen reutilitzar fins a tres jornades seguides?", conclouen.