Les farmàcies de Blanes han reprès avui el repartiment de 2.400 mascaretes quirúrgiques més

És la segona tramesa que ha fet la Generalitat

Avui s'ha reprès a les dotze farmàcies de Blanes (Selva) el repartiment de la segona tramesa de les mascaretes quirúrgiques comprades per la Generalitat perquè tothom pugui tenir-ne una. Cada establiment ha rebut 200 mascaretes més, que s’afegeixen a les 450 per farmàcia que es van donar el passat dilluns.

Tenint en compte aquestes xifres a Blanes s’hauran distribuït un total de 7.800 mascaretes: 5.400 en la primera tanda del passat dilluns, i 2.400 en aquesta segona tramesa. Dilluns pràcticament la majoria d’establiments blanencs van esgotar ràpidament les existències el mateix dia.

Les mascaretes s’estan repartint gratuïtament per a cada usuari, pel que fa a la primera que es demana, presentant la targeta CatSalut. Posteriorment, es podrà seguir accedint a dues successives dispensacions més de mascaretes, i caldrà abonar 0’76 euros per cada una.

Les mascaretes quirúrgiques que està distribuint la Generalitat a través de les farmàcies no són acumulables, de manera que si algú no recull les mascaretes aquesta setmana del 20 al 27 d’abril, no en tindrà tres a partir del 28 d’abril.

Les mascaretes no substitueixen les principals mesures higièniques

Els responsables de les farmàcies de Blanes han remarcat la necessitat que només vagin a buscar les mascaretes les persones que hagin de sortir de casa, és a dir: tothom qui les necessiti de manera indispensable. Es tracta del tipus de mascaretes amb teixit de tres capes, que s’utilitza com a protecció estàndard i fa de barrera.

Ara bé, en cap cas l’ús d’aquesta mascareta substitueix les principals mesures higièniques, com per exemple rentat de mans freqüent, o bé tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o mocadors d’un sol ús en cas de tossir o esternudar, entre d’altres. Una altra mesura indispensable és mantenir la distància de seguretat quan es va pel carrer i, sobretot, quan s’entra en un comerç de primera necessitat.