Detecten coronavirus a deu agents de la Policia Local de Roses

Se'ls ha aïllat preventivament

Al llarg de la jornada d’avui s’han practicat a tota la plantilla de la Policia Local de Roses (Alt Empordà) test ràpids que permeten detectar en pocs minuts si una persona té el coronavirus.

Deu agents han donat resultat positiu o son dubtosos, xifra que representa un 25% de la plantilla actual. El consistori està fent les gestions necessàries amb el Departament de Salut a través del CAP de la població, així com amb la mútua sanitària del cos, per tal de poder practicar el més aviat possible els tests de diagnòstic PCR, de major fiabilitat, els quals permetran establir el nombre exacte de contagis.

Davant aquesta situació i l’aïllament preventiu necessari dels agents que han donat resultat positiu o dubtós, els serveis que presta la Policia Local es readapten des d’avui i deixaran de prestar-se alguns serveis no essencials, com ara les felicitacions d’aniversari que es feien a les famílies amb nens i nenes que celebren anys durant aquests dies de confinament. Els serveis essencials, és a dir, aquells que afecten a tasques i operatius de prevenció i seguretat, es continuaran prestant amb normalitat.

L’estat de salut dels agents detectats com a positius o dubtosos és en el moment actual bo, no presentant cap d’ells simptomatologia de la malaltia. La resta de plantilla continuarà realitzant la seva tasca reforçant, encara  més, les mesures de protecció establertes i extremant-se també les desinfeccions que ja s’apliquen a les dependències policials.