L'Hospital d'Olot suma dos nous casos de coronavirus i recupera deu professionals que estaven afectats

El centre fa testos serològics als treballadors per saber si estan immunitzats o no

La Fundació Hospital d'Olot (Garrotxa) ha sumat dos nous casos de coronavirus en les últimes hores que han estat ingressats al centre de referència de la comarca. Per altra banda, ha recuperat deu professionals que havien donat positiu per covid-19 i ja són 50 els treballadors que s'han pogut reincorporar al seu lloc de treball.
A hores d'ara hi segueixen havent-hi 27 professionals afectats pel virus. Per altra banda, aquest dimecres s'ha començat a fer els testos serològics que ha distribuït la Diputació de Girona als hospitals i centres d'atenció primària de Girona. L'objectiu és calcula quina part de la plantilla ha superat la malaltia i, per tant és immune, i quina altra encara podria contagiar-se.
 
De tota manera, des de la Fundació han assegurat que tots els treballadors que tenen algun símptoma de la malaltia se'ls fa una prova de PCR per determinar si s'han contagiat de coronavirus o no. Aquestes proves es fan de manera independent als testos serològics.

Des del dijous 9 d'abril, les mostres PCR que es prenen a l'hospital comarcal d'Olot s'analitzen en els laboratoris de la multinacional Zoetis.