Més de la meitat d'agents de la Policia Local de Palamós està de baixa

Vuit han donat positiu per coronavirus

Un total de 21 dels 41 agents de la Policia Local de Palamós (Baix Empordà) estan de baixa, 8 per haver donat positiu en coronavirus, tres perquè les seves parelles estan infectades i deu més, per temes diversos aliens a la pandèmia.

Segons informa el consistori d'aquesta localitat, d'uns 18.000 habitants, diversos dels agents infectats van donar positiu després d'acudir a un mateix servei a requeriment de l'Hospital de Palamós la matinada del 30 de març, després d'haver de forcejar amb un pacient que havia donat positiu i que va contagiar a la majoria dels que van intervenir en el cas.

Un cop es van tenir els resultats, sobre el 6 d'abril, es van veure obligats a modificar el quadrant d'horaris, que va passar a ser de torns de 12 hores, almenys fins al 3 de maig, per aconseguir compensar les baixes, seguir sent operatius i donar el servei amb normalitat.

Segons fonts municipals, s'espera que la setmana que ve 8 dels agents que estan de baixa pel coronavirus puguin incorporar-se al seu lloc de treball i recuperar certa normalitat en els serveis.

També se li farà el test ràpid del Dipsalut -organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona- a tot el cos.

Aquests tests formen part dels 1.350 que s'estan repartint aquesta setmana entre les policies locals de les comarques de Girona procedents dels 12.000 adquirits per la Diputació i validats pel departament de Salut.