Les floristeries de Girona ciutat es planten i no vendran roses per Sant Jordi a domicili

Altres municipis de la demarcació sí que obriran i ja han assolit el màxim de comandes

La Diada de Sant Jordi d'aquest 2020 serà excepcional a diferents nivells a causa de la pandèmia del coronavirus. Algunes de les llibreries i floristeries s'han adaptat a la situació i ofereixen repartir roses i llibres a domicili. La situació a la ciutat de Girona, però, és diferent, ja que el col·lectiu s'ha negat a repartir les roses pels riscos que comporta.

Els establiments afirmen que la flor "no és un bé de primera necessitat" i per això els seus establiments estan tancats. Però a més, asseguren que dins de la preparació de les roses "hi intervenen moltes mans" i això fa que augmentin els riscos de contagi de la covid-19. Per aquest motiu, els establiments de la capital gironina i també els de les seves rodalies no vendran roses aquesta Diada.

Recorden que el gremi ja ha proposat una data alternativa i creuen que aquesta tradició s'ha de celebrar en un ambient segur.

Qui sí que obrirà són les floristeries d'altres municipis de la demarcació. La majoria d'elles són en capitals de comarca (n'hi haurà a Ripoll, Olot, Figueres i Santa Coloma). Però també es repartiran roses a domicili a municipis com Llagostera (Gironès), la Jonquera (Alt Empordà) o Sant Hilari Sacalm (Selva).

El president del Gremi de Floristes de Girona, Eduard Mainegra, ha afirmat que es tracta de municipis més grans amb i també de comerços amb que poden "garantir totes les mesures sanitàries" que s'han de complir.

Entre un 70 i un 80% menys de vendes

El president ha afirmat que el volum de comandes és baix en relació a les roses que es venen habitualment per la Diada. De fet. Mainegra ha assegurat que facturaran "entre un 70 i un 80% menys que en altres anys". "Estem fent mínims", ha afegit el president del gremi gironí.

De tota manera, aquest dimecres ja hi ha que "moltes floristeries han parat d'acceptar encàrrecs perquè no poden assumir-ho". Edudard Mainegra ha recordat que aquest any, les roses cadascú les rebrà "a casa" i això comporta una logística a l'hora de repartir complexa i per això no es pot tenir un gran volum de vendes.

Tot i així, el president del Gremi de Floristes de Girona creu que els diners que entrin serviran per donar una treva econòmica als establiments que reparteixin roses a domicili. "Cal recordar que portem un mes i mig tancats i no entra ni un duro", ha reblat Eduard Mainegra.