Alerta pels elevats cabals dels rius a les comarques gironines

El telèfon 112 rep 1.449 trucades pel temporal de pluja i vent

Protecció Civil alerta dels elevats cabals dels rius a les comarques gironines. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que la precipitació segueixi durant el matí. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu una estabilització dels rius excepte la Muga, que va a l'alça però no es preveu que superi la fase d'alerta, i la zona del Baix Ter.

Els cabals del Daró a la Bisbal d'Empordà i Serra de Daró han superat el llindar d'alerta. A més, la situació marítima de fort onatge dificulta el desguàs dels rius al mar. Cal mantenir l’atenció a les parts baixes de les conques de Fluvià, Muga, Ter, rieres de la Costa Brava i Tordera. El telèfon 112 ha rebut 1.449 trucades per 1.034 incidències pel temporal, la majoria a l'àrea metropolitana.

D'altra banda, aquesta nit dos vehicles s'han vist atrapats per la crescuda de l'aigua a la llera del Ter, sota el pont de Verges, al municipi d'Ultramort. Set dotacions de Bombershan rescatats els dos conductors. L'ocupant d'un dels vehicle ha pogut sortir pel seu propi peu, mentre que el conductor de l'altre cotxe (que havia pujat al capó per fer-se veure) ha estat rescatat. L'home ha estat atès al lloc pels efectius dels Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), però només tenia una lleu hipotèrmia i no ha calgut evacuar-lo a l'hospital.

Pel que fa al registre de precipitacions, s'han recollit 126,8 litres per metre quadrat a Dosrius (Maresme); 122 a Navata (Alt Empordà); 113,4 a Santa Coloma de Farners (Selva), i 110,4 al Parc Natural del Garraf.

En matèria viària, hi ha 26 trams de carretera afectats, gairebé totes a les demarcacions de Girona i Barcelona. Entre altres, està tallada la C-35 està tallada a Fogars de la Selva per inundacions, la C-31 a Ullà i l'N-260 a Portbou.