Detecten coronavirus en 12 agents de la Policia Local de Salt

SAP-FEPOL denuncia que no han fet les proves als mossos de la comissaria

El sindicat policial SAP-FEPOL ha assegurat que s'han detectat fins a dotze casos positius per coronavirus entre els agents de la Policia Local de Salt (Gironès). Això representaria gairebé el 23% de la plantilla que està formada per 53 agents.

Aquests positius han estat detectats en agents asimptomàtics i ja es troben confinats. Per la seva banda l'Ajuntament de Salt ha realitzat test a tota la plantilla mitjançant el circuit Dipsalut. Aquesta nit s'ha procedit a la desinfecció de les dependències policials i els cotxes patrulla.

Tanmateix el sindicat es mostra irat perquè apunten que no es faran les proves amb la resta d'agents que conformen la plantilla dels Mossos d'Esquadra i que comparteixen edifici. Des de SAP-FEPOL asseguren haver-se posat en contacte amb els Caps Regionals i aquests els han assegurat que es prendran les mesures regulades en aquests casos mentre esbrinen si algun dels agents locals contagiats han mantingut contacte estret amb els mossos. De ser així l'agent seria confinat.

El sindicat explica que els efectius del cos destinats a Salt estan totalment desprotegits i amb la incertesa de si estan infectats o no, mentre veuen com a tots els membres de la Policia Local han estat sotmesos a les proves de detecció. Uns efectius amb qui comparteixen dependències i que realitzen patrulles mixtes.

SAP-FEPOL ha denunciat aquest brot a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i reclamen que, la mateixa via que ha estat utilitzada amb els efectius de la Policia Local per les proves de detecció, sigui la utilitzada per al persona de PG-ME.

De no poder-se fer les proves en les properes hores, el sindicat demanarà el confinament immediat i preventiu de tota la plantilla.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Salt, Toni Vidal, ha demanat per la seva part que es puguin fer tests als agents dels Mossos d'Esquadra: "Segurament algun agent també donaria positius i és asimptomàtic, estem a l'espera que també els hi puguin fer les proves a ells". Vidal recorda que, excepte despatxos, els espais de la comissaria són compartits i, de fet, sovint hi ha patrulles mixtes formades per un agent de cada cos. De moment, exposa, l'ajuntament té constància que dos mossos que havien estat en contacte amb agents de la Policia Local que havien donat positiu també estan en aïllament a casa seva.