Detinguts dos homes a Girona per robar 84 parells de sabates fent-se passar per missatgers

Els homes van sostreure la mercaderia d'un camió estacionat davant una botiga del barri de l'Eixample

La Policia Municipal de Girona va detenir el matí de dimarts 8 de maig, Daniel P. M., de 37 anys d'edat, i David R. C., de 31, veïns de Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte de furt.

Els fets van passar al voltant del migdia, quan dos agents del grup de guàrdies de barri, que patrullaven per la zona de l'Eixample, van veure una furgoneta que obstaculitzava la circulació a l'avinguda Jaume I de la ciutat.

Els agents es van adreçar a dos homes que en aquell moment arribaven a la furgoneta per avisar-los que estaven mal aparcats. Davant l'advertiment, un d'ells -que carregava unes caixes a la furgoneta- va manifestar que ja la retiraven. Llavors, els agents es van fixar que les caixes que carregava, i d'altres que eren ja a l'interior del vehicle, eren de color marró i duien unes etiquetes d'un establiment comercial que estava molt a prop.

Quan ja feien circular la furgoneta es van adonar que a pocs metres del lloc on es trobaven els agents hi havia un altre transportista que estava descarregant d'un camió el mateix tipus de caixes. Aquesta coincidència va despertar els recels dels guàrdies i, davant la possibilitat que hi pogués haver algun delicte, van retenir les dues persones mentre aclarien els fets.

Els policies van preguntar al xofer del camió si li mancava alguna caixa, llavors l'home es va adonar que n'hi faltaven cinc, totes etiquetades amb el nom de l'establiment comercial.

Immediatament, els agents van anar a la botiga per confirmar que els productes fossin seus i van corroborar que les dues persones que inicialment carregaven les caixes a la furgoneta haurien aprofitat un dels viatges del xofer per prendre-li la mercaderia i carregar-la al seu vehicle.

Davant dels fets, els agents van detenir les dues persones com a presumptes autors d'un delicte de furt. Les caixes contenien un total de 84 parells de sabates, amb un valor total de 7.472,15 euros. Aquest material va ser retornat a l'establiment.