La tempesta porta al límit l'Onyar a Girona i el Daró a la Bisbal amb registres superiors als 100 litres

Girona ha activat l'alerta per inundacions a la ciutat

Diversos observatoris meteorològics gironins ja superen els 100 litres per metre quadrat de pluja acumulada en només 24 hores. No només això, diversos rius i rieres de la província de Girona es troben al límit de la seva capacitat.

A Figueres (Alt Empordà) s'han registrat 110 litres per metres quadrat, mentre que a Santa Coloma de Farners (Selva) ha registrat de moment 102 litres. Banyoles (Pla de l'Estany) registra 92 litres i la ciutat de Girona 89 en total. La previsió és que segueixi plovent al llarg del matí fins entrada la tarda.

Pel que fa als rius l'Onyar s'ha superat el llindar de perill, amb 180 metres cúbics per segon a Girona, fet que va activar l’alerta per risc d’inundacions a la ciutat ahir a la tarda. L’alcaldessa, Marta Madrenas, remarcava que cal estar alerta malgrat que hores d’ara no hi ha perill.

També s'està alerta amb el Daró que ha superat el llindar de perill a La Bisbal d'Empordà, amb més de 150 m3/s. La Tordera ha superat el llindar d'alerta en dos punts: a la riera de Santa Coloma, amb 95 m3/s i al tram final, amb 128 m3/s. Un pagès de la zona afectat pel desbordament de la Tordera durant el gener pel temporal Gloria ha explicat a aquest diari que el riu s'està tornant a desbordar al mateix punt, a la zona del Pla d'en Bigas, prop de la potabilitzadora de Palafolls.

Pel que fa als desembassaments, l'Agència Catalana de l'Aigua ha informat que el Pasteral està desembassant de 40 a 60 m3/s, el pantà de Darnius-Boadella, 33 m3/s, el de Sant Ponç a 7 m3/s, la presa de Vallforners a 5 m3/s, i la de Vallvidrera, a 9 m3/s.