Les pluges acumulades des de dissabte arriben als 140 litres en punts de Girona

La previsió és que es mantingui la precipitació fins demà al vespre

Desenes d'observatoris meteorològics de Catalunya ja superen els 100 litres per metre quadrat de pluja acumulada des del dissabte al vespre i fins aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre. Sectors del massís del Garraf voregen els 200 litres, Barcelona supera els 150 i ara les quantitats augmenten més ràpidament a les comarques gironines.
Així, l'observatori del Rascler, al Parc Natural del Garraf, té el rècord, amb 191,8 litres. Al Baix Llobregat i el seu entorn, Vallirana, El Prat, Viladecans i Montserrat-Sant Dimes, superen els 150 litres, igual que tres estacions de la ciutat de Barcelona: l'Observatori Fabra del Tibidabo, el Raval i la Zona Universitària.
Fora de l'àmbit metropolità, Santa Coloma de Farners ha registrat de moment gairebé 144 litres, Torredembarra (Tarragonès), gairebé 140, i la Llacuna (Anoia), 137,1. Per sobre dels 120 també hi ha Sant Cugat del Vallès i Vacarisses, El Vendrell, Sant Pere de Ribes i Canyelles (Garraf), Dosrius (Maresme), Portbou (Alt Empordà) i Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Altres estacions amb més de 100 litres i fora del litoral són el Montseny, Sant Salvador de Guardiola (Bages) i Oliana (Alt Urgell).