Palamós reparteix 1.500 mascaretes adaptades per als més petits

Serviran per protegir els infants que es preveu que puguin sortir al carrer a partir de dilluns

L'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) prepara un dispositiu per repartir 1.500 mascaretes adaptades per als infants de 3 a 12 anys de la població. Les entregaran diumenge, davant la previsió que els nens i nenes puguin sortir el carrer a partir de dilluns i com a mesura de protecció davant el contagi del coronavirus.
Segons informa l'ajuntament en un comunicat, l'objectiu és fer arribar aquest material a totes les famílies de Palamós i Sant Joan que ho desitgin. Les mascaretes es lliuraran gratuïtament de 9 a 14 hores a les escoles d'infantil i primària (La Vila, Vila-romà, La Salle i Vedruna) on aquests nens i nenes estiguin matriculats.
 
El pare, la mare o el tutor legal, podrà recollir la mascareta en els punts de lliurament que l'Ajuntament de Palamós haurà ubicat en l'accés d'aquests centres educatius. Personal municipal voluntari verificarà la llista dels alumnes d'infantil a primària matriculats en aquella escola i farà l'entrega de les mascaretes.
 
Aquest material l'elabora l'entitat Moviment Solidari de Calonge-Covid19, que les confecciona amb teixit quirúrgic de polipropilè, adaptades a cada edat i en tres mides diferents (de 3 a 6, de 6 a 9 i de 9 a 12 anys) perquè siguin utilitzades per la mainada.

Finançament per a l'elaboració de 10.000 mascaretes

L'Ajuntament de Palamós també ha finançat a aquesta entitat solidària formada per uns 300 voluntaris, la compra del material necessari per a l'elaboració de 10.000 mascaretes de protecció, i en aquest cas pensades per a ser utilitzades per persones adultes.