La Policia Local de Calonge i Sant Antoni farà controls de temperatura amb una càmera termogràfica

L'aparell servirà per detectar febre o febrícula en veïns, agents i personal municipal

La Policia Local de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha adquirit una càmera termogràfica portàtil per prendre la temperatura corporal dels vianants i determinar, d'aquesta manera, si tenen febrícula o febre, un dels símptomes més comuns de la covid-19.
Segons informa l'ajuntament en un comunicat, l'aparell que ha adquirit la Policia Local permet prendre la temperatura a l'instant i té una gran precisió a l'hora de determinar la temperatura corporal. Des d'aquesta setmana, el cos de policia ha engegat una prova pilot per controlar la temperatura dels ciutadans a l'accés de quatre supermercats del municipi.
 
Aquesta càmera termogràfica també servirà per controlar la temperatura corporal dels agents de la Policia Local i així detectar de manera precoç possibles casos de covid-19 i com a mesura de prevenció del contagi un cop s'obri al públic les oficines d'atenció ciutadana. D'aquesta manera, a banda de les mesures de distanciament i de desinfecció, l'ajuntament pot fer un control de temperatura als ciutadans que vagin presencialment a les oficines. La prova també està previst que es pugui aplicar als empleats municipals un cop hagin de tornar al seu lloc de treball.

L'adquisició d'aquesta càmera termogràfica permetrà intensificar el control preventiu per evitar la propagació del coronavirus i s'afegeix a les mesures que implanta la Policia Local del municipi, entre les quals també hi ha l'adquisició d'un canó d'ozó per desinfectar les instal·lacions municipals.