Recullen firmes contra l'actuació dels dos agents de la Bisbal apartats del cos

Reclamen "depurar responsabilitats i revisar els protocols"

Una plataforma anomenada "Totes som Berahima" ha iniciat una recollida de signatures a Change.org per tal de reclamar a l'Ajuntament de la Bisbal (Baix Empordà) que aclareixi els fets del passat 18 d'abril quan dos agents de la Policia Local van intentar detenir dos joves que no complien el confinament a punta de pistola.

En el document, que ja han signat prop de 500 persones, també es demana "revisar els protocols d’actuació de la policia local de la Bisbal, la seva formació en intervenció comunitària, igualtat i drets humans, que es depurin responsabilitats  i que d’acord amb les recomanacions internacionals sobre excessos policials, s’apartin els agents del cos de la Policia Local fins que s’aclareixin els fets".

La detenció

Els fets van passar pels volts de quarts de quatre de la tarda en un bloc de pisos molt proper a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons va relatar en Mahmadou, un dels implicats, els agents li van demanar que anés cap a casa ja que s'estava saltant el confinament. El jove, que estava amb una altra persona, assegura que va entrar cap al portal, moment en què el policia li va reclamar que s'identifiqués, però el noi s'hi va negar i va continuar caminant.

Ja dins del portal el policia el va agafar i el va treure cap a fora mentre ell s'intentava escapolir. Aleshores va venir el seu germà i va intentar evitar que els policies el tiressin a terra per arrestar-lo. En aquell moment, un dels agents va donar una puntada de peu al germà que va acabar caient a terra mentre l'apuntava amb una pistola elèctrica - l'Ajuntament va autoritzar-ne el seu ús fa pocs mesos -.

Aleshores, la mare i la germana menor de quinze anys van sortir al carrer i un dels agents va treure la pistola i va apuntar directament al cap de la mare dels dos nois i de la filla menor, en diverses ocasions. Finalment, els policies van marxar i els dos nois, acompanyats d'un amic, van anar a la comissaria de la Policia Local per reclamar els números de placa dels dos agents, per tal de denunciar-los demà als jutjats.