La Bisbal programa una jornada de Sant Jordi plena d'activitats per fer des del confinament

Començarà a les nou del matí i fins a les vuit del vespre

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha coordinat una programació cultural online que inclourà un ampli ventall d’activitats per tal que els veïns puguin celebrar la Diada de Sant Jordi, en confinament i des de casa. Les propostes es podran seguir online a través de la pàgina de Facebook del consistori i arrencarà a les nou del matí i finalitzarà al capvespre.

A més a més, a través del web municipal es poden consultar els serveis de venda online i/o encàrrec de llibres i roses que es distribuiran a domicili durant tota la jornada.

La programació arrencarà fent-se públic quina és l’obra guanyadora del Premi Empordà de Novel·la 2020. Enguany s’hi han presentat una trentena d’obres i el jurat que ha decidit qui mereix la tercera edició del guardó ha estat format per Neus Lloveras, Maria Teresa Calabús, Marià Sais, Joan Maria Puigvert, Josep Pastells, Blai Maté i Jordi Imaz.

A les deu del matí les activitats continuaran amb la publicació d'un vídeo d'un conte de Sant Jordi que han fet amb ombres xineses les educadores de l’Escola Infantil Municipal El Tren Petit, especialment pensat per la mainada. Seguidament, a les onze, es faran públics els textos guanyadors de l’edició d’enguany dels Jocs Florals Escolars i, a més, s’emetrà un vídeo de l’alumnat premiat recitant-los.

A partir de les dotze del migdia arrencarà el primer concert: animació infantil a càrrec d’Albert Such. Seguidament hi haurà vermut musical, amb un concert en línia de la mà de Miquel Abras.

Quan acabi, a les dues de la tarda, es faran públics els resultats del concurs fotoliterari bookface: s’hi pot participar fins el dia abans de Sant Jordi i que els tres bookface que esculli el jurat seran premiats amb un val de 60 euros en llibres per bescanviar a la Bisbal. A les tres de la tarda es rememoraran fins a quatre diades de Sant Jordi dels anys 90 a la Bisbal: Xevi Codolà ha cedit un vídeo amb imatges de la Diada del 1992, del 1993, del 1994 i del 1995.

A partir de les quatre de la tarda es podrà seguir una visita virtual al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà, amb el guiatge de Carles Pongiluppi i la participació de Turismon. La ruta es farà a través de la plataforma Zoom i es podrà descobrir la història de l’edifici històric bisbalenc. Les persones interessades a seguir-la s’han d’escriure prèviament (el termini finalitza a les dues de la tarda del mateix dijous de Sant Jordi) enviant un correu a turisme@labisbal.cat: rebran un correu electrònic amb l’enllaç des de connexió una hora abans de l’inici de la ruta virtual.

Al cap d’una hora, a les cinc, es podran visualitzar en línia fotografies de les obres que configuraven l’exposició de l’Escola d’Arts Plàstiques. La mostra, que inclou un total de 34 peces, havia d’exposar-se a la Biblioteca Lluïsa Duran, però no s’ha pogut fer a causa de la situació actual d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus.

A les sis es reprendran els concerts en línia amb l’actuació de Jordi Serradell. Una hora més tard, a les set, tindrà lloc la darrera actuació musical de la Diada d’enguany amb Mazoni.

La programació cultural en línia finalitzarà a les vuit del vespre, que serà quan es publicarà una exposició de fotografies dels balcons i finestres de la Bisbal que s’hagin ornamentat de Sant Jordi. El consistori recorda que es pot decorar amb roses, llibres, dracs i qualsevol icona de la diada i que, si es fan arribar les fotografies a comunicacio@labisbal.cat, s’incorporaran al recull.