Endesa desdobla el centre de control de les hidroelèctriques gironines per garantir el subministrament

En cas de caure el centre de control a Lleida s'activaria aquest

Endesa ha desdoblat el centre de control de les set centrals hidroelèctriques que té a la demarcació de Girona per garantir la producció d'energia i el subministrament d'aigua de boca. Fins ara, les set centrals es coordinaven des d'una centre de control de Lleida.
Ara, arran de la pandèmia, s'ha activat de forma preventiva per primera vegada un segon centre, que està en un punt indeterminat de la comarca del Segrià. D'aquesta manera, si fallés el primer equipament, el d'emergències podria actuar de forma aïllada i autònoma per garantir el correcte funcionament de les 55 centrals hidroelèctriques catalanes, entre elles les gironines.
 
A banda de garantir la producció energètica, els centres de control també treballen per assegurar l'abastiment d'aigua potable a Girona i Barcelona i mantenir cabal per les comunitats de regants del Baix Ter.
 
D'altra banda, la companyia ha reforçat les mesures preventives tant a l’embassament de Susqueda i El Pasteral (Selva), com a la resta de centrals hidroelèctriques associades, sumada a la de Sau (Osona) per tal de garantir no només la seguretat de l’equip de persones que operen i mantenen les instal·lacions sinó pel seus subministraments singulars i essencials: recordem que des d’aquest complex