Les farmàcies gironines comencen a repartir mascaretes gratuïtes

A Blanes se'n distribuiran 5.000 en 12 establiments diferents

Les farmàcies gironines han començat a repartir mascaretes gratuïtes a tots els ciutadans que es presentin amb la targeta sanitària des d'aquest dilluns. Es tracta d'una de les mesures de la Generalitat per assegurar que tots els ciutadans compten amb elements de protecció per sortir al carrer. Aquells qui ho vulguin podran comprar una segona mascareta per 0'76 euros.
A Blanes (Selva), dotze establiments han rebut 450 mascaretes cada un, que sumen 5.000 en la primera partida que ha arribat des del Govern. Al llarg del dilluns no s'han registrat aglomeracions d'usuaris anant a buscar aquesta protecció gratuïta.
 
Els ciutadans que vulguin accedir a la mascareta gratuïta, poden fer-ho anant a qualsevol farmàcia amb la seva targeta del CatSalut. Des de l'establiment s'entregarà una unitat dins d'una bossa de paper per evitar possibles contagis. Si una persona vol anar a recollir una mascareta en nom d'una altra persona, pot fer-ho presentant la seva targeta sanitària, igual que quan es va a buscar un medicament amb recepta.
 
Les mascaretes que s’han començat a distribuir avui arreu de Catalunya són de teixit de tres capes, que s’utilitza com a precaució estàndard i fa de barrera. En cap cas l’ús d’aquesta mascareta substitueix les principals mesures higièniques, com per exemple rentat de mans freqüent.