Zoetis adapta les instal·lacions per processar PCR de coronavirus dels sanitaris de l'hospital d'Olot

La multinacional veterinària dona a la sanitat pública 4.000 EPI

La multinacional Zoetis, dedicada a la salut animal amb el desenvolupament i comercialització de medicaments i vacunes, ha donat a conèixer algunes de les iniciatives que ha posat en marxa per contribuir en la lluita del coronavirus.

Una de les més destacades és l'adaptació de les instal·lacions de la planta que tenen a la Vall de Bianya (Garrotxa) per processar i fer el diagnòstic de les proves PCR de tot el personal sanitari. "En col·laboració amb el sistema de salut pública, estem treballant sense descans per quan abans millor totes les proves i detectar els professionals sanitaris infectats per aïllar-los i aconseguir així reduir la pressió del virus en un entorn hospitalari", ha afirmat la directora d'Investigació i Desenvolupament de Zoetis Europa, Alicia Urniza.

D'altra banda, la companyia ha donat material de protecció al sistema de salut pública amb l'entrega de més de 4.000 unitats de protecció individual (EPI) entre guants, mascaretes i ulleres tot "adaptant les operacions internes" de l'empresa per a la "racionalització" de l'ús d'aquests materials a la planta de producció, detalla el director de Zoetis Manufacturing Centre, Giovanni Inturrisi.

De forma paral·lela, l'empresa també ha compartit protocols d'actuació amb empreses petites i mitjanes de la Garrotxa per "millorar la gestió" de la crisis a partir de mesures de prevenció individual, ambiental, organitzatives i protecció a col·lectius, entre d'altres.