La CUP de Santa Coloma de Farners presentarà una moció a favor del #novullpagar

El text demana a l’Ajuntament instar al Servei Català de Trànsit a no tramitat les denúncies contra les persones que no paguen els peatges

La CUP de Santa Coloma de Farners portarà a debat la iniciativa popular del moviment #novullpagar iniciat per la plataforma 'Prou peatges'. Aquesta és una campanya denuncia que l'existència de peatges a Catalunya ens percentatges que consideren "desproporcionats" respecte la resta d'Espanya. Els independentistes expliquen que aquest greuge comparatiu produeix un server impacte sobre els ciutadans a nivell econòmic, social i ambiental.

És per tot això que la CUP proposa a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners aprovar la moció que inclou un seguit de demandes. La primera és instar al Servei Català de Trànsit a no tramitar les denúncies de les empreses concessionàries vers les conductores que es neguin a pagar el peatge. En segon lloc mostar la seva comprensió i suport a la mobilització de #novullpagar del 20 de maig, solidaritzant-se amb el conjunt de veïns del municipi que puguin participar en les caravanes que s'organitzin aquell dia. Seguidament la formació independentista també reclama es fassin els passos necessaris per exigir a Abertis que, mentre les obres de desdoblament de l’N-II no estiguin finalitzades, el tram d’autopista paral·lels puguin ser emprats com a alternativa gratuïta.

Finalment la CUP vol que el consistori reclami a la Generalitat i a l'Estat que ordenin a Abertis el desmantellament de tots els peatges en aquells trams d’autopista en què ja s’ha amortitzat la inversió que aquesta companyia va fer en el moment de la seva construcció.