Suspenen un judici per intent d'assassinat a Lloret al no funcionar la videoconferència

El fiscal demana 18 anys de presó per a dos acusats de cosir a ganivetades un jove a la zona de la platja l'any 2006

El cas que havia d'arribar a judici aquest dimarts a la secció quarta de l'Audiència de Girona va tenir lloc fa més de 6 anys, l'abril del 2006. "Un dels acusats tenia llavors 19 anys, no tenien per què passar tants anys", ha afirmat l'advocat d'un dels joves, Carles Monguilod, que considera que el procés s'ha allargat de forma injustificada. Un retard que podria traduir-se en una rebaixa de la pena aplicant un atenuant de dilacions indegudes.

La causa, però, ha patit un nou retard perquè aquest dimarts el judici ha quedat suspès per una "qüestió tècnica". Alguna de les víctimes i diversos testimonis són portuguesos i havien demanat declarar a través de videoconferència per evitar el desplaçament fins a Girona. El problema ha arribat quan han intentat establir connexió entre l'Audiència de Girona i un jutjat portuguès perquè els sistemes de videoconferència dels dos països són incompatibles. Finalment, la secció quarta ha fixat nova data per al judici, serà el 3 de juliol, i tant les víctimes com els testimonis portuguesos hauran de comparèixer de forma presencial.

Segons la fiscal, el 2 d'abril del 2006 a les 12 de la nit els processats estaven a la zona de la platja de Lloret de Mar quan van trobar tres nois de nacionalitat portuguesa. Es van apropar a dos d'ells i mentre preguntaven si tenien tabac, els van començar a empènyer i colpejar. Quan el tercer jove els va increpar, un dels acusat se li va llançar a sobre i, amb intenció de matar-lo, li va clavar una navalla a la part de darrere del coll. L'agredit va caure immediatament a terra. Llavors, l'altre acusat, aprofitant que la víctima estava indefensa, també li va clavar la navalla a la part superior a la clavícula. El jove va patir diverses ferides que li van haver de suturar per curar-les.

Els dos joves fan fugir del lloc i mitja hora després estaven al carrer Francesc Campdera on van veure que s'apropava una moto amb dos ocupants. Quan els van tenir a l'aláda, els van empènyer i els van fer caure del vehicle. Els dos acusats es van abraonar sobre un dels joves i el van començar a colpejar i a clavar-li les navalles per tot el cos. Quan el seu company el va intentar auxiliar, un dels acusats li va donar dos cops de puny i li va dir "si t'apropes et tallo".

El jove a qui van cosir a ganivetades va patir diverses ferides múltiples per arma blanca a l'esquena, al cap, al braç o a l'esquena que van precisar de tractament mèdic i li han deixat cicatrius.

Per aquests fets, la fiscalia demana que condemnin cadascun dels acusats a 18 anys de presó per un delicte d'intent d'assassinat i un altre de lesions. A més, per a Jerson Y. S. també demana dotze dies de localització per una falta de lesions, pels dos cops de puny que va donar al jove quan intentava socórrer el seu amic.