Els guardes vigilaran de nou els camps de l'Armentera i Ventalló per evitar robatoris

El dispositiu se centrarà en 2.500 hectàrees d'arbres fruiters, blat de moro i granges a partir del juny

Una parella de guardes patrullaran cada nit amb un fusell a les mans i informaran de qualsevol cosa sospitosa als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Civil, tal com estableix el protocol. Entre les principals tasques que es van dur a terme el 2011, hi havia fer controls d'accés, identificar persones i apuntar matrícules de vehicles sospitosos. El personal serà el mateix que l'any passat, perquè "es coneixen la zona, les persones i saben on està la maquinària que cal vigilar", explica Poch.

El dispositiu s'estendrà en unes 2.500 hectàrees, bàsicament arbres fruiters, conreus de blat de moro i userda però també es vigilarà el bestiar de les granges, així com el gasoil i la maquinària agrícola. Així es va decidir en la reunió que es va celebrar ahir al vespre, amb la presència dels pagesos que van prendre la iniciativa l'any passat, farts de veure com els robaven. El territori és molt extens i les campanyes específiques dels Mossos per vigilar els conreus no eren suficients per poder arribar a tot arreu.

De moment, sense robatoris

Des que ha començat l'any, només es té constància d'un robatori puntual d'un motor al camp d'un pagès que feia deis que no hi treballava, però no hi ha hagut més incidències. "De moment hi ha tranquil·litat", assenyala Poch, que confia que com ja va passar l'any passat, el dispositiu de vigilància sigui un factor dissuasiu per als lladres.

La vigilància nocturna s'allargarà fins al mes d'octubre, moment en què finalitza la campanya de recollida. El cost del servei dels vigilants va a càrrec dels pagesos. L'any passat van pagar cadascun d'ells uns 300 euros de mitjana.