Es manté la vaga d'escombriaires a quatre dies del 'Girona, Temps de Flors'

CCOO espera reprendre les negociacions avui per poder desconvocar la vaga

Es manté la convocatòria de vaga indefinida que els escombriaires de Girona han de començar dimecres, tres dies abans de l'inici del Temps de Flors. Aquest dilluns, comitè i empresa han mantingut una reunió de 13 hores que s'ha trencat a l'últim moment, segons ha revelat a l'ACN Bartomeu Costa, secretari general de CCOO a Girona. "L'actitud ha estat molt constructiva durant tot el dia però a última hora s'ha torçat", ha afirmat. Segons ha explicat, l'empresa ha trencat les negociacions i ha comunicat als representants dels treballadors que ja els cridarien.

Costa, però, hi ha tret importància i ha remarcat que el trencament de les converses s'ha produït "perquè portaven des de les 10 del matí discutint i ja estàvem tots una mica cansats". "Crec que es pot arreglar", ha dit, i afirmat estar "convençut que demà a la tarda hi tornarà a haver-hi negociacions", ja que la vaga comença d'aquí a 24 hores. "Esperem tornar a reprendre les negociacions i poder arribar a temps de desconvocar la vaga", ha manifestat.

Els treballadors denuncien que l'empresa FCC, que té el 75% del capital de l'empresa, i l'Ajuntament, amb el 25% restant, han incomplert un acord signat amb l'anterior equip de govern on es fixava l'equiparació salarial dels treballadors de la recollida selectiva un cop unificada les dues plantilles amb la nova concessió a partir del dia 1 de gener del 2012. Denuncien que els 27 treballadors continuen cobrant menys per fer la mateixa feina, el que suposa una diferència de 3.000 euros a l'any.

A la reunió d'aquest dilluns s'han abordat reivindicacions entre les quals hi ha portar a terme l'equiparació salarial que es va acordar amb l'anterior equip de govern (PSC) i amb el vistiplau de CiU a l'oposició, ara al govern, que no s'ha complert. També la negociació col·lectiva, que denuncien que està paralitzada. Els treballadors demanen no perdre poder adquisitiu i millorar les condicions de treball del torn de nit.