Intent de motí entre els interns a la presó de Figueres

Els funcionaris pateixen per la seva seguretat davant els presoners i el coronavirus

La presó del Puig de les Basses (Alt Empordà) va ser objecte la nit del dilluns d'un intent de motí per part d'un grup d'interns als mòduls 5 i 6 quan van començar a colpejar les cel·les i llençar objectes per la finestra, convidant a d'altres presoners a seguir el seu exemple.

La situació ha estat denunciada per UGT Presons que asseguren esta vivint una situació límit en molts dels centres penitenciaris de Catalunya. En un comunicat apunten que a més de la "situació de vulnerabilitat que patim des de l'aparició del coronavirus", segueix una manca de material de prevenció i també posen "en dubte" la seguretat de les presons per una falta de personal.

El malestar dels interns que van iniciar l'intent de revolta venia motivat per una "mala qualitat i escassetat de racionament". Un altre de les fonts de conflicte entre els interns és la decisió de tallar les comunicacions amb l'exterior. UGT Presons critica que no hi hagi polítiques preventives, a més de "no dotar de personal i material els nostres centres penitenciaris".

Amb tot, els funcionaris també reclamen material de protecció contra la covid-19 ja que el disponible en aquests moments és insuficient, com també testos PCR i gel desinfectant.