L'equip de govern de Vidreres arribarà a finals de legislatura en minoria i buscant pactes puntuals

L'alcaldessa, Ruth Rosique, ha presentat el nou cartipàs municipal després de la destitució del regidor Jordi Pruneda

L'equip de govern de Vidreres (La Selva) arribarà al final de la legislatura en minoria del PSC i segons ha explicat l'alcaldessa del municipi, Ruth Rosique, buscarà acords puntuals amb totes les forces polítiques representades al ple, a les quals ha volgut agrair l'esforç i la responsabilitat demostrats per fer que el poble continuï endavant amb normalitat. Rosique també ha mostrat el seu convenciment que aquesta situació es mantindrà a partir d'ara.

L'alcaldessa ha comunicat aquest divendres al matí la nova distribució de regidories al consistori vidrerenc, després que aquest mes de gener es trenqués el pacte amb Energia per Vidreres, per haver destituït de les seves funcions el regidor Jordi Pruneda.

En la nova distribució, l'alcaldessa Ruth Rosique encapçalarà les regidories de Governació, Personal i la de Medi Ambient, Patrimoni, Medi Rural, Habitatge i Turisme; Jaume Figueras la d'Urbanisme i la d'Hisenda; Jaume Camps la d'Esports i Entitats, la de Joventut i la de Comunicació i Informació i la d'Ensenyament, i Lluís Ferrer les regidories de Cultura, la de Sanitat i Tercera Edat, la de Comerç, la de Serveis Socials i la de Festes.


Crisi al govern de Vidreres


Aquest mes de gener Energia per Vidreres – Iniciativa per Catalunya Verds (EpV-ICV) van abandonar el govern de Vidreres per l'actuació deslleial del grup del PSC a Vidreres, en relació al nou polígon que s'ha de situar a la població de la Selva. La decisió dels grups va venir motivada per la cessió del regidor Jordi Pruneda, perquè segons va manifestar l'alcaldessa, Ruth Rosique, 'havia perdut la confiança en ell a causa de l'adjudicació a la cooperativa La Copa de treballs de l'Ajuntament de Vidreres'.

EpV – ICV es va mostrar sorprès per la decisió de Rosique, atès que el grup tenia la voluntat de continuar treballant per entendre's amb el PSC per responsabilitat envers la població de Vidreres, tal i com van fer quan van acceptar el pacte de govern. Pruneda va explicar que el desencadenant de l'actuació deslleial del PSC va ser l'avantprojecte del Pla Territorial de les Comarques Gironines, que coincidia amb el posicionament d'EpV - ICV sobre la dimensió i ubicació del nou Parc d'Activitats.

Des del grup EpV-ICV van lamentar que els interessos particulars no haguessin deixat acabar la feina responsable i constructiva dels regidors d'EpV-ICV, com la llar d'infants impulsada per la regidora Anna Viader o diferents polítiques impulsades des de les àrees que els dos regidors – Jordi Pruneda i Anna Viader – van liderar. EpV-ICV va assegurar que continuaria treballant amb la mateixa responsabilitat des de l'oposició per tal de descobrir quins són els interessos que van motivar aquesta actuació per garantir la governabilitat del municipi.