UGT denuncia que l'hostaleria gironina no fa ERTO als treballadors fixos discontinus

El sindicat assegura que els "condemna a la misèria"

El sindicat UGT recorda que existeix una instrucció del Departament de Treball que estableix que les empreses han de facilitar que els treballadors fixos discontinus es puguin acollir a un ERTO. UGT fa una crida a la patronal perquè actuï segons la legalitat establerta arran de l'estat d'alarma pel coronavirus: "Diferents empreses hoteleres han decidit desobeir-la i condemnar els treballadors a la misèria".

En un comunicat, la federació de serveis, mobilitat i consum del sindicat concreta que s'han posat en contacte per carta amb diferents empreses hoteleres, mitjançant els seus representants sindicals, per informar-los i requerir-los que actuïn de manera correcta, cridin els treballadors fixos discontinus i, així, puguin ser inclosos posteriorment en un ERTO. El sindicat assegura que pràcticament la totalitat de les empreses contactades no han atès el requeriment i han preferit "deixar de banda" els seus treballadors.

Des del sindicat, exigeixen a la patronal que actuï i reclamen a la Inspecció de Treball que intervingui de manera "contundent" davant la "manca de respecte flagrant" cap a les seves pròpies directrius.

El sindicat qualifica de "sorprenent" que la patronal d'aquest sector, formada per alguns empresaris d'hotels de 4 estrelles i que fan bandera de la qualitat dels seus negocis, tractin als seus treballadors d'una manera, diuen, "lamentable", sobretot en un moment com l'actual. "Si es diu que les grans crisis trauen el millor de les persones, malauradament això no passa amb la patronal d'hostaleria", critiquen.