Condueix un cotxe robat sense carnet, escapa dels mossos i bolca amb el vehicle

El lladre va protagonitzar una persecució des de Campllong i va conduir per diversos carrers en direcció prohibida

Els fets van tenir lloc la matinada de dimecres passat, 2 de maig. Aquella nit, els dos germans, Francisco i José Luis S.V., de 35 i 36 anys, van robar un cotxe aparcat al barri de Santa Eugènia de Girona. Els lladres van forçar el vehicle i van fer-hi un pont per poder-lo engegar.

El més jove -que viu a Malgrat de Mar (Maresme)- es va posar al volant i va començar a conduir el cotxe, tot i que no té carnet. El seu germà, que és veí de Girona, es va asseure al seient de l'acompanyant.

El lladre va portar el cotxe durant una bona estona, però quan circulava per la C-25 a l'alçada de Campllong (Gironès) es va trobar amb un control d'alcoholèmia. Per intentar fugir-ne i escapolir-se amb el vehicle robat, els dos homes van fer mitja volta.

Els Mossos d'Esquadra, però, els havien vist i van començar a perseguir-los. Quan es van posar a la seva alçada amb el cotxe patrulla, els agents van fer senyals als homes per indicar-los que s'aturessin. En comptes d'això, però, els lladres van començar a circular a tota velocitat per una carretera local que connecta amb Fornells de la Selva.

Quan van arribar al poble, el cotxe no va afluixar la marxa i va conduir pels carrers a tota velocitat, fins i tot en direcció prohibida. La persecució es va acabar al polígon industrial de Fornells de la Selva, quan Francisco S.V. va agafar un revolt massa ràpid i el cotxe va bolcar.

Els mossos, que van presenciar l'accident, van anar a socórrer els dos lladres, que van resultar il·lesos, i després els van detenir. A tots dos se'ls imputa un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle a motor. A Francisco S.V., a més, també se li atribueixen dos delictes més: un de conducció temerària i un altre contra la seguretat del trànsit, per conduir sense carnet.

Els dos homes, que tenen antecedents, van passar a disposició judicial el mateix 2 de maig. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.