El Celler de Can Roca fa un ERTO als seus 145 treballadors

El cuiner Joan Roca afirma que la intenció és mantenir el sou als treballadors

El Celler de Can Roca ha presentat un ERTO als 145 treballadors que té entre els establiments del restaurant, les gelateries Rocambolesc, l'espai de càtering Mas Marroch i la recent incorporació de Casa Cacao.

"Hem de pensar en tota la gent i mirar de mantenir-la i mirar de mantenir el salari habitual", ha detallat Joan Roca. Per això, ha avançat que els tres germans seguiran pagant el 30% del sou dels treballadors mentre que la resta vindrà de la prestació d'atur.

Per altra banda, segons ha avançat la revista culinària 'Gastroeconomy', els germans Roca preveu reconvertir el Mas Marroch en un restaurant de cuina tradicional que se situaria entre Can Roca (l'establiment dels seus pares) i el Celler.

Seria una mesura temporal durant els mesos d'estiu per poder recol·locar els treballadors del Celler i sense interrompre els casaments i esdeveniments que tenen fixats. Roca ha afirmat el seu compromís per buscar "feina per a tothom" i garantir que tota la plantilla pugui retornar una vegada s'aixequi el tancament. Tot i així, si els funcionés i s'hi senten còmodes, estudiaran la possibilitat d'allargar-ho.

Tal com va avançar Joan Roca, des de l'inici del confinament els tres germans estan concentrats en "com ser creatius en les estratègies de negoci" més que en la cuina. Tot i que l'activitat als fogons no s'ha aturat, sí que ha passat en segon pla. En paral·lel, Joan Roca afirma que estan treballant en motivar a tota la plantilla i mantenir-la unida.