El Govern començarà demà a repartir mascaretes per Girona, Figueres i Blanes

Es donaran a treballadors que facin ús del transport públic

La sub-directora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imma Solé, ha anunciat aquest matí que es començarà demà a repartir mascaretes entre els ciutadans per tal de protegir-se del coronavirus. Amb tot, s'han escollit un centenar de punts repartits per tot Catalunya amb més afluència de persones que vagin a treballar i facin ús del transport públic. A la província de Girona el repartiment es farà a Girona, Figueres (Alt Empordà) i Blanes (Selva) i se'n donaran 150.000 en total.

El repartiment anirà a càrrec de voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja que se situaran a les principals estacions de tren i autobús per a donar-ne una per treballador. Hi haurà un desplegament total d'entre 400 i 500 voluntaris i 50 vehicles que duran el material. La franja horària de repartiment serà de les sis del matí fins a les dotze del migdia i es podria allargar fins dimecres en el cas que no s'hagin donat totes demà.

"Demà tothom no tindrà mascareta, només aquelles persones que no tinguin altre remei que agafar el transport públic", ha dit en roda de premsa aquest dilluns la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer. Amb algunes poblacions per concretar, el Govern ha establert un centenar de punts de repartiment que ha estudiat com a llocs de confluència alta entre gent de diversos transports.

La resta de ciutats on es repartiran són Tarragona, El Vendrell, Reus, Cambrils, Tortosa, Manresa, Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Igualada, L'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Mataró, Montcada i Reixac, Rubí, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Lleida, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.