Salt deixarà de senyalitzar els dies de neteja dels carrers

Amb aquesta mesura s'estalviarà fins a 12.000 euros · Cada carrer tindrà un dia i un horari assignat

Fins ara, quan la brigada municipal havia de netejar un carrer, posava senyals de prohibit aparcar dos dies abans indicant als veïns que si deixaven el cotxe estacionat se l'emportaria la grua. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha explicat que ja fa vuit anys que utilitzen aquest sistema i que moure els senyals suposa una despesa anual de 12.000 euros. "Estem en un situació que no ens ho podem permetre", ha afirmat Torramadé.

Per això, han decidit canviar el sistema i no fer servir més els senyals de trànsit mòbils. "Volem insistir als veïns que a partir de dilluns no tindran la senyal, que recordin quin dia es neteja el carrer on solen aparcar", ha afirmat Torramadé. De fet, l'ajuntament ha editat 11.000 tríptics amb el calendari i els han repartit per les bústies de la població. A partir d'ara, han fixat per escrit un calendari de neteja de carrers que fixa un dia concret i un horari durant el qual no es podrà aparcar a aquell tram de la via.

"Al principi pot provocar alguns inconvenients, però hem de fer un esforç", ha afirmat Torramadé. L'alcalde assegura que els primers dies seran més flexibles i fins i tot podrien retardar una estona l'inici de la neteja si veuen que hi ha molts cotxes aparcats. Tot i això, ha recordat que si els veïns aparquen a un carrer on hi ha neteja, la grua s'emportarà els vehicles. "Els primers dies anirem amb molt de compte però si es deixa el cotxe al carrer, la grua se l'endurà i el sancionaran", ha detallat Torramadé.

A banda dels tríptics a les bústies i dels avisos als comerços, l'Ajuntament de Salt també indicarà el dia i l'horari de neteja als senyals permanents de cada carrer. Torramadé ha afirmat que a banda de l'estalvi, també serà una mesura més segura perquè a vegades el vent havia tombat els senyals mòbils i havien causat desperfectes a vehicles aparcats.