ERC denuncia la deixadesa de l’Estat en el litoral gironí

Bosch i Jordà qualifiquen de "vergonyós" que el govern del PP només destini 448.000 euros a les costes de les comarques gironines

En els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) no hi ha cap partida per temes com ara el projecte de reforç i remodelació dels espigons de Sant Antoni de Calonge, la millora de la costa de Cadaqués, el passeig marítim de Lloret de Mar, la recuperació dels espais de Ràdio Liberty a Pals o la ordenació dels accessos i recuperació de les dunes del paratge de Castelló d’Empúries.

La diputada Teresa Jordà ha qualificat de "vergonyós" que les partides d’inversió en els pressupostos estatals pel litoral gironí s’han reduït de forma "abismal". "Hem passat dels 3,3 milions d’euros el 2009 a només 3,8 milions el 2012. Aquesta reducció en les previsions és un indicador de l’orientació que vol donar el PP a les inversions del nostre litoral els propers anys. No entenem com diputats gironins diuen que per fi s’han posat les comarques gironines dins les prioritats i que es comprometen a arranjar els camins de ronda".

Els republicans denuncien aquest nou episodi de "deixadesa" del govern estatal. El grup parlamentari d’Esquerra portarà al Congrés un seguit de demandes, entre elles l'augment de les partides pressupostàries previstes el 2012 pel control de la regressió de la costa, la protecció i la recuperació de sistemes litorals i les dotacions per als accessos i ús públic i que amb això es realitzin els projectes de recuperació dels camins de ronda. En segon lloc els independentistes també demanaran de nou la comptabilització de les previsions del cost total en aquestes inversions i, finalment, defensaran les esmenes que han presentat al pressupost d'enguany per valor de 5,3 milions d'euros i que van destinades a grans projectes de recuperació del litoral gironí: terrenys de Pinya de Rosa, restauració dels terrenys de Radio Liberty i recuperació ambiental de la Platja de Castell.