Les obres de la nova estació d'autobusos de Girona començaran entre 2013 i 2014

L'empresa Frogbus unirà Girona i Perpinyà amb un preu promocional de 0,99 euros per trajecte

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat que el projecte de la nova estació ja s'està fent i que la voluntat del Govern és incloure la primera partida per començar les obres en el pressupost de l'any que ve o, sinó, en el de 2014. "Aquest és el compromís que tenim amb l'alcalde de Girona", ha explicat.

Les obres de l'alta velocitat van obligar a desmantellar l'estació d'autobusos de la capital gironina -situada feia anys a la zona del Parc Central, darrera de l'estació de Renfe- i des del 2009 el servei es presta de manera provisional a la plaça d'Espanya, que s'ha adequat per acollir els serveis. La Generalitat construirà l'estació definitiva a la caixa que Adif ha excavat i que ha d'incloure les vies i andanes de l'alta velocitat, zona d'aparcament, l'estació d'autobusos i un vestíbul en superfície.

La nova estació d'autobusos tindrà capacitat per a la parada i l'estacionament de fins a 32 autobusos. Se situarà en el pis -1 -el més pròxim a la superfície- de manera que es facilitarà la correspondència entre els diferents modes de transport. Ocuparà, en total, un espai de 15.000 m².

Girona-Perpinyà, per només 0,99 euros

Font ha assistit aquest matí a la presentació del servei d'autobús exprés que l'empresa Frogbus posa en servei entre Girona i Perpinyà, amb una única parada al Boló, amb sis freqüències diàries. El preu de llançament és de només 0,99 euros per trajecte fins a l'11 de maig i, posteriorment, el preu del bitllet d'anada i tornada serà de 9 euros. "És un preu molt competitiu", ha destacat Font, que ha celebrat la iniciativa. De fet, ha reconegut que un dels projectes del Govern era unir aquestes dues ciutats amb bus. El director general ha celebrat però que la connexió la faci una empresa privada perquè "lliga amb les idees de mobilitat" del Govern.

D'altra banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que aquesta línia ajudarà a reforçar les relacions entre la Catalunya del Nord i la del Sud. "Girona i Perpinyà són ciutats germanes per història, llengua i cultura", ha destacat l'alcalde, que ha assenyalat que hi ha lligams econòmics, culturals (com el teatre de l'Archipel) o comercials que es poden veure reforçats amb la posada en marxa d'aquest servei.