Girona acollirà la 1a edició del Saló Internacional de Patchwork i Art Tèxtil

La fira oferirà exposicions, concursos i un espai dedicat a petits creadors

Segons l'empresa organitzadora del saló, Incatis, la fira té un doble objectiu. En primer lloc, generar negoci al voltant del món del 'patchwork' i l'art tèxtil. D'altra banda, el certamen també vol servir com a eina de promoció per dinamitzar la demarcació de Girona i atreure públic estranger.

El gerent de l'empresa Incatis, Josep Maria Matamala, ha detallat que la fira té un enfocament internacional i, per això, el saló comptarà amb vuit expositors francesos, un expositor d'Àustria, cinc d'Itàlia, tres d'Alemanya i tres del Regne Unit. A més, també hi hauran catorze expositors de l'estat espanyol, 22 de Catalunya i cinc de la demarcació de Girona. Segons els organitzadors, a dos mesos del inici de la fira, l'ocupació de l'espai firal és del 65% aproximadament. D'altra banda, Matamala ha destacat que intentaran fer créixer el saló en els pròxims anys convertint-lo en un "atractiu turístic" de la ciutat.

El certamen està dirigit a tots els públics i els interessats podran participar en tallers, cursos i demostracions. No obstant això, la fira també està dedicada a un públic més professional. Per això, el certamen comptarà amb botigues on els professionals del sector podran conèixer les novetats més recents. Segons una de les artistes del món del 'patchwork' més reconegudes, Olga González, el saló englobarà totes les branques de l'art tèxtil. A més, la cita comptarà amb la presència d'artistes de prestigi nacional i internacional com les americanes Susan Shie i Denise Labadie, entre d'altres.

Per donar una visió global sobre aquesta activitat, el saló també comptarà amb una exposició d'obres de les principals artistes d'Itàlia, França i amb l'exposició 'Tangle' de SAQA provinent dels Estats Units. A més, també hi hauran demostracions de les professionals Karol Krueger i Cyndi McChesney i un concurs - obert a tots els públics- sobre la temàtica de la il·lusió.