El Celler de Can Roca es manté com el segon millor restaurant del món

El danès Noma continua al capdavant de la llista de 'Restaurant Magazine'

El Celler de Can Roca s'ha tornat a quedar a les portes del màxim reconeixement mundial del món de la cuina. Per segon any consecutiu el restaurant de Girona ha estat nomenat com el segon millor del món, per darrere del danès Noma, liderat per un dels deixebles de Ferran Adrià.

La llista d'aquest 2012 dels 50 millors restaurants del món de 'Restaurant Magazine' és, de fet, bastant similar a la de l'any passat, especialment en les primeres posicions. Noma, El Celler de Can Roca i Mugaritz es mantenen com a primer, segon i tercer, respectivament, mentre que el també basc Arzak continua en la mateixa posició del 2011, la vuitena.

Una de les sorpreses de la nit ha estat l'establiment brasileny D.O.M., d'Alex Atala, que ha passat de setè a quart, destronant a l'italià Osteria Francescana, que enguany és cinquè. El nord-americà Per Se també ha pujat posicions, de desè a sisè, mentre que l'entrada més forta a la llista ha estat la del britànic Dinner by Heston Blumenthal, que s'ha col·locat en la seva estrena al rànking com el novè millor restaurant del món.

A part d'El Celler de Can Roca, Mugaritz i Arzak, a la llista dels 50 millors restaurants del món també hi ha altres establiments de l'Estat espanyol, com el basc Asador Etxebarri, que l'any passat va entrar com el 50è i enguany es col·loca el 31è millor del món. Una altra de les novetats de la nit ha estat l'entrada a la llista del cuiner de Dènia Quique Dacosta, que ha quedat en 40ena posició. La catalana Carme Ruscalleda i el seu Sant Pau no entren a la llista principal, però es mantenen entre els 100 primers del món en posició 65. Martin Berasategui, que el 2011 va ser 29è, aquest any ha quedat fora de la llista de la gala i se situa com el 67è.