Detenen tres menors per fer pintades anarquistes i anticristianes a la Catedral i al Barri Vell

La Policia Municipal de Girona els va enxampar quan gargotejaven amb un esprai verd una finestra de la UdG

Els fets van tenir lloc aquest dissabte passat a la nit. Pels voltants de dos quarts de dotze, els agents del torn de nit que patrullaven per la ciutat van rebre una alerta per l'emissora, dient-los que havien aparegut diverses pintades a les façanes de la Catedral.

Diferents dotacions van pujar fins al Barri Vell i van poder veure com la pintura amb què s'havien fet els grafittis encara era fresca. Les pintades, de color negre i verd, tenien diferents frases de caire anticristià i anarquista.

Al costat de la façana principal, que dóna accés a les visites, s'hi havia escrit, amb una evident falta d'ortografia, 'No pagis 3 ¤ per entrar'. I en una altra de les parets, 'Ten fe en tu mismo', acompanyat d'una creu invertida.

Mentrestant, una de les patrulles que pujava cap a la Catedral per la zona del passeig Fora Muralla, va observar tres joves arrambats a una de les parets de la facultat de Psicologia de la Universitat de Girona (UdG). Els joves estaven en un extrem de la plaça Sant Domènec.

Quan van veure els agents, els nois van intentar fugir cuita-corrents i van llançar un objecte al terra. Els agents els van poder detenir i van veure com el vidre regalimava pintura de color verd. A més, els tres nois tenien restes de pintura a les mans, i allò que havien llançat era un esprai.

Fins a divuit pintades

Els agents van escorcollar els joves i els van trobar més material per pintar al damunt. Després, la Policia Municipal va inspeccionar la zona del Barri Vell compresa entre la Catedral i Sant Domènec. En total, van arribar a trobar-hi fins a divuit grafittis (sis d'ells, només a les parets de la Catedral). Totes les pintades tenien lemes de caire anticristià o anarquista.

Davant aquests fets, els agents van detenir els tres joves, tots menors d'edat. Als nois se'ls imputa un delicte contra el patrimoni històric i una falta de deslluïment de béns immobles. Segons recull el Codi Penal, causar danys en un monument històric es castiga amb una multa i una pena de presó que s'estén entre un i tres anys.